Marian Râlea: Cred că lumea din jurul meu merită acest zâmbet pe care eu încerc să îl afișez în fiecare zi

Deși are un program foarte încărcat, repetiții la teatru și filmări pentru serialele TV, spectacole în București și în țară, dimineți de week-end dedicate celor mici, în tradiționalele spectacole interactive de la TNB, cursuri cu studenții, Marian Râlea crede că există timp pentru toate.

A găsit răgazul să vină și în studioul București FM.

Teatrul Bulandra reia, în aceste zile, spectacolul ”Crimă şi pedeapsă”, după Dostoievski, dramatizare și regie: Yuri Kordonsky, cu: Marian Râlea, Marius Manole, Richard Bovnoczki, Vlad Logigan, Rodica Lazăr și Anca Androne. Primele reprezentații vor fi pe 6 și 7 februarie, la Sala Toma Caragiu.

Un bun prilej pentru a sta de vorbă cu actorul Marian Râlea, cu omul Marian Râlea, dar și cu Magicianul!

”Să ai un Dostoievki în repertoriu, în ziua de azi, este extraordinar. Este un spectacol fascinant, făcut de unul dintre cei mai mari regizori care au lucrat la noi și pe care am avut marea șansă să îl întâlnesc, Yuri Kordonski. Și e cu o trupă absolut extraordinară”, a spus Marian Râlea.

Întâlnirea celor doi s-a produs cu ani în urmă pentru spectacolul ”Îngropați- mă pe după plintă”, în care Marian Râlea juca rolul Sașa, interpretând personajul atât la vârsta matură, cât și la 9 ani.

Colaborarea cu Yura, cum îi spun oamenii de teatru, a continuat cu distribuirea în locul lui Sorin Leoveanu, în ”Crimă și pedeapsă”, la reluarea acestui spectacol, apoi în  ”Ultima zi a tinereții”, producția de la Teatrul Național Radu Stanca, Sibiu, și, mai târziu, ”Marmură”, din nou la Teatrul Bulandra – rol pentru care a primit și Premiul pentru cel mai bun actor, la Gala UNITER.

”Să joci Dostoievski e o mare șansă”, ne-a mărturisit Marian Râlea. Și se consideră de două ori norocos, pentru că în această perioadă joacă în două spectacole pe textele scriitorului rus. Este și Raskolnikov, în  ”Karamazovii”, la Teatrul Mic, în regia Nonei Ciobanu. În primul moment  invitația de a juca din nou în teatrul în care a debutat în studenție i-a produs și o mică spaimă, după cum a povestit în emisiune.

Tot în această stagiune, îl vedeți și la Teatrul Metropolis, în două producții semnate de Chis Simion-Mercurian, dramatizări după Eric-Emmanuel Schimtt: ”Domnul Ibrahim şi florile din Coran” și ”Copilul lui Noe”.

Nu a așteptat vreun rol anume. I s-au oferit. Și, deși nu și-a dorit să joace Hamlet, Ducu Darie a avut, la un moment dat, un proiect foarte frumos cu piesa shakespeană, în care Marian Râlea era protagonistul.

Împlinirea a venit din faptul că, de-a lungul carierei a lucrat cu mari regizori: Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Tompa Gabor, Andrei Șerban, Silviu Purcărete.

În curând îl vom vedea, la Unteatru și într-un spectacol realizat de Alexa Visarion. Mai joacă aici și ”Proof”, unde o are parteneră pe actrița Dana Rogoz, cea care, cu mulți ani în urmă, era Abramburica din ”Abracadabra”.

Și dacă show-ul de televiziune s-a încheiat, povestea Magicianului merge mai departe.

De Florii, Teatrul Național pentru Copii împlinește 20 de ani. În fiecare sâmbătă și duminică, Magicianul le aduce, la TNB, celor mici povești românești. Iar acest proiect are și un rol educațional.

”Noi am fost crescuți să facem teatru și film pentru toate tipurile de public, dovadă că eu joc și pentru copii”. Și joacă și în serialele de televiziune, ”o altă meserie”, deloc ușoară. Ne-a povestit și despre această experiență, la Spectacol@București.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.