Consilierii municipali dezbat, astăzi, bugetul Bucureștiului!

arhiva

Bugetul Primăriei Capitalei, pe anul acesta, este estimat la aproximativ 10 miliarde de lei, echivalentul a 2,1 miliarde de euro, potrivit proiectului aflat în dezbatere publică și supus spre adoptare, astăzi, în ședința Consiliului General.

Subvențiile pentru RADET și RATB sunt estimate la 1,64 miliarde de lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde de lei, din care 1,1 miliarde de lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii, cheltuielile curente se ridică la 7,2 miliarde, iar cheltuielile pentru investiții sunt estimate la circa 2 miliarde de lei.

Primarul general Gabriela Firea propune consilierilor municipali să aprobe Proiectul CLAR – pentru COPII, prin care se acordă un sprijin financiar în valoare de 500 de lei, copiilor cu vârsta de până la 17 ani pentru confecționarea ochelarilor.

De asemenea, Primăria Capitalei vrea să construiască un parc în Prelungirea Ghencea în locul serelor ce au aparținut IAS Bragadiru Horticola 1 Mai. În acest sens, consilierii municipali ar urma să-l împuternicească pe primarul general să înceapă demersurile pentru obținerea acestor terenuri care se află în administrarea Agenției Domeniilor Statului.

Pe ordinea de zi a ședinței consiliului General se mai află două Proiecte de Hotărâre prin care se propune acordarea titlului de Cetățean de Onoare Corinei Chiriac, Mirabelei Dauer, Didei Drăgan și Angelei Similea, în semn de recunoștință pentru contribuția avută la evoluția muzicii ușoare românești precum și unui număr de 11 personalități din domeniul medical

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.