VIDEO: Secta celor vii – o nouă premieră muzicală semnată Maria Gheorghiu!

În toamna anului trecut, Maria ne anunța că a început lucrul la un nou album, în studioul lui Dan Manciulea. Cântece precum Perechea Sălbăticită , Încă te caut sau 7 Drumuri, au fost foarte bine primite de către publicul iubitor de folk.

Suntem convinși că același lucru se va întampla și cu noua producție muzicală.

Duminică seară, pe canalul de youtube al artistei, a fost lansat cântecul Secta celor vii, un cântec  scris de Maria pe versurile poetului Adrian Suciu și orchestrat de Valery Main.

Videoclipul este semnat de Cristina Berinde, cea care semnează și alte producții muzicale ale Mariei Gheorghiu (Niciodată Uitarea , 7 Drumuri).

Cântecul a obținut Marele Premiu la concursul de poezie cântată „Ciprian Chirvasiu” – prima ediție și de ieri, este imnul Direcției 9, o asociație culturală care de câțiva ani încearcă să aducă un suflu proaspăt în poezia românească, să revalorizeze și să reintroducă în circulație poeți consacrați.

„Este un cântec pe care îl dedic tuturor Împărțitorilor De Lumină, așa cum imi place să-i numesc pe poeți, pe creatori în general, îl dedic tuturor celor care prin arta lor reușesc să aducă o fărâmă de frumos și adevăr într-o societate consumeristă, într-o lume în care spiritul este ucis sistematic de cei pentru care „a avea” este mai important decât „a fi”. L-am scris în primul rând cu reverență pentru poetul Ciprian Chirvasiu dar între timp el a devenit al tuturor celor care refuză resemnarea, plătind uneori prețul suprem.” (Maria Gheorghiu)

Maria ne oferă și o „posibilă cheie” pentru a intra în universul cântecului, care după cum a fost înțeles de cei care deja l-au ascultat, îndeamnă la o trezire spirituală:

”Posibilă Cheie

Îngerul mi-a spus într-o zi că ar fi mai bine să ies în lume cu mască; asta o știu doar eu. Tu poți alege să mă vezi dar asta înseamnă să deschizi ochii.

Ești viu câtă vreme înțelegi că libertatea e în mâinile tale. Să vă povestesc despre cai?” (Maria Gheorghiu)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.