Alimentaţia nesănătoasă dăunează creierul și afectează memoria

Alimentele nesănătoase, preferate de multe persoane sunt bogate în grăsimi și zahăr, ca urmare, acestea nu doar că pot afecta silueta, ci pot duce și la o deteriorare a funcțiilor creierului, la această concluzie au ajuns oameni de știință din SUA, Australia și Marea Britanie, ca urmare a unui studiu, care a implicat 110 tineri voluntari. Acestia au mâncat exclusiv alimente sănătoase, înainte de experiment.

Potrivit unui comunicat de presă al MedicalXpress, unui grup de voluntari i s-a solicitat să consume alimente bogate în grăsimi și carbohidrați, inclusiv zahăr, timp de o săptămână. După o scurtă perioadă, renunţarea la o dietă sănătoasă a dus la deteriorare a memoriei, iar oamenii de știință au asociat acest lucru cu modificări ale hipocampului.

Chiar și după o farfurie cu napolitane belgiene, voluntarii nu au avut senzaţia de saţietate, fiind predispuşi la supraalimentaţie, iar, după finalizarea experimentului, au avut mari dificultăți de a reveni la stilul lor obișnuit de viață.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.