Românii întorși din Italia, în carantină!

Sursa foto: Andra Radu/arhiva

Mai multe persoane care au venit în țară din Italia au fost consultate și plasate în carantină sau izolare la domiciliu.

45 de elevi și sase profesori din Alba Iulia, care au fost într-o excursie cu autocarul la Veneția, au ajuns aseară acasă, mai repede cu câteva zile deoarece în regiunea respectivă s-au semnalat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Niciunul dintre ei nu a prezentat simptome specifice. Ei vor rămâne totuși în izolare la domiciliu.

La Timișoara, alte trei persoane care au venit din Lombardia, unde există focar de coronavirus, au fost consultate și plasate în carantină.

De asemenea, la Buzău o femeie care a venit de la muncă din Italia și s-a simțit rău în autocar se află internată la spitalul din oraș la Secția Infecțioase. Ea a precizat că a intrat în contact cu persoane bolnave.

Alte trei persoane care au ajuns aseară în Galați cu un microbuz din Italia, au fost plasate de autorități în carantină.

Cei care sosesc în România din regiunile Veneto şi Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus vor intra în carantină.

„Până la stabilirea unor măsuri suplimentare din partea autorităţilor din domeniul sănătăţii publice, pasagerii care sosesc la aeroportul Henri Coandă din zonele din Italia afectate de coronavirus (pentru moment, cele dinspre Milano, Bergamo, Treviso, Torino) vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter. La intrarea în ţară, aceşti pasageri vor completa un scurt chestionar cu datele de identificare şi alte informatii relevante. Ei vor fi asistaţi de personalul medical al DSU”, a informat purtătorul de cuvânt al CNAB, Valentin Iordache.

De astăzi, în toate cele 5 puncte de trecere a frontierei din județul Bihor se va asigura permanență medicală.

Măsura a fost luată deoarece se așteaptă ca multi români aflați în Italia să se întoarcă în țară.

136 de români au ajuns azi-noapte pe aeroportul din Craiova, venind din Italia. Ei nu prezentau simptome de boală, astfel că prefectul de Dolj a declarat că nu este necesară plasarea lor în carantină.

Pe aeroport au fost prezenți și medici care le-au făcut pasagerilor un control de specialitate.

Între timp, în Italia, sunt peste 150 de persoane confirmate cu noul coronavirus. A crescut și bilanțul celor care și-au pierdut viața: sunt 3 decese confirmate acum.

11 localități din nordul Italiei au fost izolate complet de restul lumii. Italia a ajuns cel mai mare focar din Europa. Au fost închise școlile și universitățile și au fost anulate evenimentele culturale și sportive, inclusiv meciurile de fotbal.

Chiar și săptămâna modei de la Milano se desfășoară fără public.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.