Klaus Iohannis îl propune pe Florin Cîțu pentru funcția de premier

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Florin Cîțu, ministrul interimar al Finanțelor, este propunerea președintelui Klaus Iohannis să ocupe funcția de premier. Anunțul a fost făcut după consultările de la Cotroceni. 

„Noi nu ne dorim să blocăm România, ci să mergem mai departe, să rezolvăm problemele României. Am decis deja să fac deja o desemnare pentru a mişca lucrurile.Astăzi am decis să desemnez pentru poziţia de prim-ministru pe domnul Vasile Florin Cîţu, actualmente ministru al Finanţelor, care se va prezenta, sper,  într-un timp scurt în faţa Parlamentului cu o echipă guvernamentală şi cu un program de guvernare”, a declarat Klaus Iohannis.

În urmă cu puțin timp, s-au încheiat consultările pentru desemnarea unui candidat la funcția de premier. Președintele Klaus Iohannis a invitat partidele şi formaţiunile politice la Cotroceni.

PNL nu a făcut o propunere de premier, ci va susţine decizia preşedintelui Iohannis. Nici social democrații nu au venit cu o propunere, dar vor vota un guvern de specialiști sau un guvern de uniune naţională. USR l-a propus premier pe Dacian Cioloș, PMP, pe Cristian Diaconescu. UDMR va susține un guvern de coaliţie şi nu doreşte alegeri anticipate. ALDE spune că soluţia optimă este un premier independent, iar Pro România vrea un guvern stabil, de profesionişti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.