Teodor Hossu-Longin: ”Este o mare greșeală că nu mergem în Deltă! Zona nu merită să moară”

Care este condiția scriitorului în România, cum te poți îndrăgosti de frumusețile Dobrogei și ce povești merită spuse peste timp – despre toate acestea au aflat de la Teodor Hossu-Longin matinalii Marius și Alex la #BeFm #DeDimineata.

”La colecția mea de bere frumos era că erau pline. Primeam și cadouri. Au fost colegi care îmi aduceau două, ca să fie una pentru colecție și una pentru mine. A fost o perioadă foarte frumoasă. Stăteam la masă și povesteam, aflam detalii nu să le dăm în presă dar care ne ajutau să înțelegem cum funcționau lucrurile. Noi am fost primii în 1998 care am făcut un bar sportiv. Dar erau alte vremuri”, își amintește Teodor Hossu-Longin.

Dacă vrei să afli ce beri avea în colecție, ce va prezenta în noua carte la care lucrează, ce traseu propune pentru vizitat Delta, ce povești a aflat din călătoriile sale, cum a început inițiativa cu donarea cărților, vezi VIDEO!

Mare iubitor al zonei, scriitorul punctează: ”Este o mare greșeală că nu mergem în Deltă! Sunt în pregătire cu o carte, numită „10 povești și rețete pierdute prin Deltă”. Va avea 180 de pagini cu 100 de foto, cu o mare ținut din punctul de vedere al tiparului, dar ea asta spune: că Delta nu e doar pescuit. Înseamnă un plan gastronomic. Delta are o sumedenie de rețete pe care lumea nu le mai cunoaște. Sunt o sumedenie de locuri superbe. Putem avea 500.000 de turiști care să nu stea toți în baltă. Zona nu merită să moară!”

Teodor Hossu-Longin este cunoscut și pentru o inițiativă care aduce cartea în viețile copiillor – ”Cu cartea prin liceu”. ”Este o inițiativă care a pornit acum 3 ani. Începusem să mergand prin licee să vorbim despre cărți. Oamenii cu care interacționam, îmi donau cărți și nu aveam ce să fac cu ele. Și am început să le donez. Am donat minim 10.000 de cărți!”

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.