Spitalul ‘Victor Babeş’ a alocat un corp de clădire pentru eventualele cazuri de pacienti cu coronavirus

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat joi, în cadrul unui comandament convocat la sediul Primăriei Capitalei, că au fost luate măsuri pentru ca spitalul Victor Babeș să poate prelua eventualele cazuri de infectare cu coronavirus.

Spitalul „a alocat un corp de clădire separat, pavilionul B4, cu 60 de locuri, pentru pacienții cu coronavirus, cu circuit separat de la intrare, personalul este dotat cu echipament. Spitalul Colentina va funcționa ca spital suport, va primi pacienți care au nevoie de terapie intensivă de la Matei Balș, care nu au coronavirus.

„Spitalul a alocat un corp de clădire separat, pavilionul B4, cu 60 de locuri, pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Pentru aceştia s-a creat deja un circuit separat, încă de la intrare, de la poartă. Personalul este dotat cu echipament de protecţie necesar într-o astfel de situaţie. Spitalul Colentina va funcţiona ca spital suport, va primi pacienţi care au nevoie de terapie intensivă de la Spitalul ‘Matei Balş’, care nu au coronavirus. O colaborare asemănătoare a existat și în perioada de sărbători”, a precizat primarul.

Pe de altă parte, Gabriela Firea a arătat că Primăria nu poate lua decizia de a impune restricţii, altele decât cele instituite de Comitetul naţional special pentru situaţii de urgenţă.

„Ţinem legătura cu toate instituţiile naţionale şi respectăm cu stricteţe toate regulile care ni se impun, în funcţie de evoluţia situaţiei. Nu este cazul, prin urmare, să luăm măsuri anticipative, să venim cu măsuri grave, până când nu suntem informaţi că suntem în acea situaţie în care să aplicăm anumite restricţii”, a spus Firea.

În acest moment, aproximativ 1.000 de persoane sunt în carantină la domiciliu, în București, dar nu există niciun caz de coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.