Simona Măicănescu: „Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”

„Astăzi mai bine nu m-aș fi întâlnit cu mine însămi”, a spus actrița Simona Măicănescu. Este, de fapt, titlul spectacolului său, adaptare după romanul scris de Herta Müller, ce va fi prezentat luni, 2 martie, la Teatrul Dramaturgilor Români. Un one woman show ce a avut premiera la New York și a ajuns la București via Socolari, după cum am aflat la Spectacol@Bucuresti.Ro.

Simona Măicănescu a fost invitată în ediția de anul trecut a festivalului Undercloud. După spectacol, a avut răgaz să vină și în studioul BucureștiFM, pentru a ne spune povestea lui. Un recital special datorită valențelor interpretative, dar și prin soluția punerii în scenă a scrierii Hertei Müller și prin subiectul propus.

”De ce urc eu pe scenă?…Dacă nu e o poveste să mă ardă pe mine la ficați și nu o spun, nu mă cheamă pe mine cum mă cheamă”, mărturisește Simona.

Din acest motiv s-a apropiat de acest text, pe care l-a tradus în limba română și l-a adaptat. Și a avut dreptate, căci au vibrat la spectacol chiar și tinerii născuți după 1989, care nu au avut cum să știe vreodată ce înseamnă un interogatoriu al Securității.

O poveste impresionantă a unui om simplu e adusă în fața publicului cu multă sensibilitate, cu o fină tușă de umor, ce contrabalansează momentele dramatice.

Spectacolul este și o lecție de viață, nu doar transpune o filă de dosar, pentru că, într-o formă sau alta, lucrurile se pot repeta.

Reprezentația de luni este programată în cadrul programului Zilele Artiștilor Independenți la TDR.

Și pentru cei care nu o cunosc, Simona Măicănescu trăiește la Paris. Joacă pe scene din capitala Franței, dar și în producții cinematografice internaționale, colaborând cu personalități importante ale momentului, precum Lars Noren.

Spune despre profesia sa că e ”o meserie de boieri”. De ce? Aflați din emisiune. Și veți descoperi și ce amintiri o leagă de radio.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.