Ce se întamplă cu românii care se întorc dintr-o vacanță petrecută în străinătate

„Dacă vin dintr-o zonă în care există focar de infectie cu coronavirus vor fi pusi în carantină institutionalizat. Dacă vin din zone apropiate focarelor atunci se vor auto izola la domiciliu, vor lua legătura cu direcțiile de sănătate publică, vor fi luati în evidentă si vor sta 14 zile izolati la domiciliu. De la nivelul directiei de sănătate puplică primesc o adeverintă cu care se vor prezenta la medicul de familie, acesta în mod obligatoriu eliberează un certificat medical pentru cele 14 zile în care au stat izolati la domiciliu”, a explicat Managerul Institutului Matei Bals, Adrian Streinu Cercel.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800 800 358. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Autorităţile roagă cetăţenii să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii să apeleze linia Tel Verde.

In momentul de fată, în tara noastră sunt 99 de persoane ăn carantină si peste 7100 izolate la domiciliu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.