ONG-urile care ajută autorităţile în caz de cutremur
Articol de , 2 martie 2020, 15:10
Conform Primăriei Generale a Bucurestiului în capitală, la ora actuală, sunt 350 de imobile cu risc seismic I, care se vor prăbusi sigur în cazul unui cutremur comparabil cu cel din 1977, si alte 380 de imobile cu risc seismic II, care au sanse mici de supravietuire.
Problema este că aceste cifre ar putea creste, pentru că nu toate clădirile vechi din oras si mai ales cele din centru, au fost expertizate tehnic, a declarat pentru Bucuresti FM d-na Alina Kasprovschi, Directorul Executiv al Fundației Comunitare București.
In plus, în prezent, peste 170 de spitale, scoli si gradinite din capitală functionează în clădiri vechi cu risc seismic, sau pur si simplu fără expertiză tehnică.
Interventia în caz de catastrofă, dar si educarea publicului pentru a reduce numărul de victime nu trebuie să fie doar sarcina guvernului sau a autoritătilor locale, orice initiativă privată în acest sens nu poate decât să fie binevenită.
Ce pot face, si chiar au început să facă, organizatiile non-guvernamentale pentru a-i pregăti pe bucuresteni pentru un viitorul seism de mare amplitudine aflaţi din emisiunea Intâlniri Capitale de la Alina Kasprovschi, Directorul Executiv al Fundației Comunitare București.
Rasvan Roceanu vă aşteaptă de la 22.00 pe 98,3 FM si online pe www.bucurestifm.ro