Ascultă Radio București FM Live

Destinaţii de vacanţă – Braşov

Articol de Marga Tudor, 2 martie 2020, 16:18

Braşov este municipiul de reședință al județului cu același nume, format din localitățile Brașov și Poiana Brașov. Aceasta se află la 12 km distanță de centrul municipiului si are o infrastructură dezvoltată pentru practicarea sporturilor de iarnă.

De secole, Municipiul Brașov a reprezentat unul dintre cele mai importante, puternice și înfloritoare orașe din zonă, datorită poziției geografice privilegiate și a infrastructurii. Este, fără ndoială, unul dintre cele mai frumoase orașe din România.

Prin municipiul Brașov trec râurile Șcheiu, Valea Tei, Valea Răcădău, Valea Plopilor cu Valea Scurtă, Valea Florilor, Gorganu, Râul Timiș și Canalul Timiș.

Brașov este singurul oraș din lume care include în teritoriul său, o rezervație naturală, muntele Tâmpa, și un vârf muntos, vârful Postăvaru.

Am cuprins intr-un clasament, câteva atracţii turistice pe care nu ar trebui să le ratezi dacă ajungi in Braşov, sau, pe care, de ce nu? poate vrei să le revezi.

Ajuns aici nu ai cum să ratezi o plimbare în Piața Sfatului. Este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice și pentru că aici sunt organizate foarte multe evenimente artistice, culturale, concerte în aer liber şi târguri. Piața Sfatului este și o zonă pietonală unde te poți plimba, relaxa la terase ori face cumpărături.

Treci si pe la Casa Negustorilor  – datează de la mijlocul secolului 16. Pe vremuri, acolo era locul unde negustorii se strângeau și își vindeau mărfurile. Ulterior, a devenit un complex turistic, iar acum este unul dintre obiectivele turistice importante ale orașului Brașov des vizitat de turiștii din toată lumea.

Clădirea are o lungime de peste 65 de metri, două pavilioane separate și o curte interioară.  Obiectivul turistic din Brașov ocupă primul loc între construcțiile civile ale orașului din secolul XVI.

Biserica Neagră este simbolul orașului Brașov – se numeşte aşa pentru că în 1689, în urma unui incendiu care a cuprins tot orașul, o mare parte din biserică a luat foc. Reprezintă unul dintre obiectivele turistice reprezentative ale orașului deoarece este cea mai mare construcție sacrală din România și are cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa.

De asemenea, în turnul Bisericii Negre se regăsește cel mai mare clopot din România, cu o greutate de aproximativ 6.000 kg.

In Braşov, mergi şi pe Strada Sforii. In ultimii ani a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale orașului. Este recunoscută pe plan mondial drept cea mai îngustă stradă din Europa și are o vechime de câteva secole. Strada Sforii din Brașov are o lungime de 80 de metri și o lățime care variază între 111 cm și 135 cm.

Poiana Brașov este cea mai renumită stațiune montană din România.  În ultimii ani, a devenit cel mai important obiectiv turistic din apropierea orașului Brașov. Stațiunea montană este renumită la nivel internațional ca și atracție turistică, pentru că are cel mai mare domeniu schiabil din țară, lungimea pârtiilor este de aproximativ 25 de km.

Satul Viscri il găseşti in apropiere de Brașov. A devenit faimos de când Prințul Charles și-a cumpărat aici o proprietate. Satul este listat în Patrimoniul Mondial UNESCO și oferă o imagine curată și plină de arhitectură a caselor tradiționale săsești.

Castelul Bran – cunoscut și drept Castelul lui Dracula se afla la La 30 de km de Brașov. Este si el unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice. Iniţial, a fost contruit în scop militar, însă, pe parcurs, structura acestuia s-a tot schimbat. Foarte mulți turiști aleg să îl viziteze datorită poveștii despre Dracula.

Templul Ursitelor de la Şinca Veche este situat la 45 de km de Brasov. Se spune că este locul unde dorințele se împlinesc.

Un alt loc de vizitat este Prima Școală Românească – cel mai frumos muzeu din Brașov. Se regăseşte in interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Şcheii Brașovului. Clădirea este un obiectiv turistic deoarece aici au avut loc primele cursuri de limba română, în anul 1583 și tot aici s-au tipărit primele cărți de limba română. La  Muzeul Prima Școală Românească, poți afla povestea școlii, dar și povestea primilor elevi care au învățat aici.

Despre Satul Săsesc Prejmer se spune că este cel mai frumos sat săsesc din România. Aflat la 15 km de Brașov, este celebru datorită bisericii fortificate, ce este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este cea mai impunătoare biserică fortificată din sud-estul Europei, deține și trei stele Michelin, cea mai înaltă distincție pentru o clădire de la noi din țară.

Un obiectiv turistic în care vei vedea una dintre cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania este Cetatea Râşnov. Datează din 1335 și are un stil arhitectonic simplu care se aseamănă cu cel al caselor obișnuite, dar își păstrează aerul medieval chiar și după 500 de ani de existență.

Cetățuia – Dealul Cetățuia sau Cetățuia Brașovului este un obiectiv turistic important care se află aproape de centrul istoric al orașului Brașov. Din Cetățuie poți admira frumusețea orașului Brașov, partea istorică și cea nouă a orașului, dar te poți relaxa și la terasa aflată în interior.

Muntele Tâmpa este unul dintre obiectivele turistice principale ale orașului Brașov. Are aproximativ 950 de metri și ajuns acolo ai parte de cea mai frumoasă priveliște asupra orașului. Muntele Tâmpa este o arie protejată, se întinde pe o suprafață de 150 de ha și este recunoscut deja pentru florile rare pe care le poți vedea acolo, dar și pentru multitudinea de specii de fluturi.

Cetatea Medievală Rupea, cetatea care a renăscut din cenușă, se află în topul celor mai vechi fortificații din România. În 2013 s-au terminat lucrările de renovare, iar de atunci este vizitată in fiecare lună de mii de turişti.

Pentru distractie alege Parcul Aventura – cel mai mare parc de aventură din Europa de Est. Deține 15 trasee de dificultate progresivă, jocuri, tiroliană și multe alte activități pentru începători și avansați.

Brașov este locul ideal pentru evadare, in orice perioada a anului, insa, oriunde ai alege să mergi in vacanţă, să rămâi cu amintiri de poveste – Traieşte şi calătoreşte!

Derby-ul feroviar, încheiat cu o remiză consemnată pe final în „Gruia”: duelul „Dan Petrescu VS Marius Șumudică”, unul în care o rezervă a avut ultimul cuvânt și un capitol statistic a uimit
Actualitate duminică, 24 noiembrie 2024, 02:37

Derby-ul feroviar, încheiat cu o remiză consemnată pe final în „Gruia”: duelul „Dan Petrescu VS Marius Șumudică”, unul în care o rezervă a avut ultimul cuvânt și un capitol statistic a uimit

Într-un nou episod al derby-ului feroviar din campionatul României, echipa antrenată de Dan Petrescu și formația condusă de pe margine de...

Derby-ul feroviar, încheiat cu o remiză consemnată pe final în „Gruia”: duelul „Dan Petrescu VS Marius Șumudică”, unul în care o rezervă a avut ultimul cuvânt și un capitol statistic a uimit
MAE-Atenţionare de călătorie: Italia – grevă în transportul feroviar
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 22:27

MAE-Atenţionare de călătorie: Italia – grevă în transportul feroviar

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica...

MAE-Atenţionare de călătorie: Italia – grevă în transportul feroviar
Fapte interzise în ziua votării!
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 16:12

Fapte interzise în ziua votării!

Peste 4.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt mobilizaţi în Capitală pentru a asigura buna desfășurare a alegerilor...

Fapte interzise în ziua votării!
Noi reguli pentru vânzarea mașinilor second-hand!
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 14:09

Noi reguli pentru vânzarea mașinilor second-hand!

De la 1 decembrie 2024, intră în vigoare noi reguli pentru vânzarea mașinilor second-hand. Șoferii care vor să vândă o mașină second-hand...

Noi reguli pentru vânzarea mașinilor second-hand!
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 13:31

Gabriel Cotabiță s-a stins din viață!

Îndrăgitul artist Gabriel Cotabiță s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. Cântărețul a suferit un puternic accident vascular cerebral....

Gabriel Cotabiță s-a stins din viață!
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 12:58

Mesaj pentru bucureșteni, înainte de referendum!

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis un mesaj pentru bucureșteni, înaintea referendumului local de duminică, 24 noiembrie....

Mesaj pentru bucureșteni, înainte de referendum!
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 12:09

A murit Marius Bațu

Cântărețul de muzică folk, cunoscut pentru activitatea in cadrul trupei Pasărea Colibri, a decedat la vârsta de 65 de ani. Artistul, care a...

A murit Marius Bațu
Actualitate sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 11:38

Bernadette Szocs a câştigat medalia de bronz la Turneul Campioanelor!

Jucătoarea română de etnie maghiară, Bernadette Szocs, a câştigat medalia de bronz la Turneul Campioanelor la tenis de masă! Szocs s-a oprit...

Bernadette Szocs a câştigat medalia de bronz la Turneul Campioanelor!