Istvan Teglas, din nou copil, în ”Beginners”, premiera de la TNB

Teatrul Național București are premieră în această seară. ”Beginners” este un spectacol în regia lui Bobi Pricop, realizat cu actorii: Ada Galeș, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Alexandru Potocean, Ciprian Nicula, dar și cu un grup de copii talentați.  O montare specială, ce prilejuiește o călătorie aparte în universul copilăriei, imaginată de actorul, dramaturgul și regizorul britanic Tom Crouch, și transpusă scenic de Bobi Pricop cu ajutorul scenografului Nikola Toromanov și al creatorului animației, Dan Basu.

Istvan Teglas a fugit de la o repeție, cu acordul regizorului, și a venit în studioul București FM, pentru a ne povesti despre întâlnirea lui cu acest personaj.

Am avut parte de câteva confesiuni despre copilul și adolescentul Istvan Teglas, despre experiențe de viață ce i-au influențat parcursul personal și artistic, despre întâlniri și roluri.

Istvan Teglas este actorul al cărui talent și versatilitate te surprind cu fiecare nou rol. Este Tuzenbah din ”Trei surori” , dar și Charlotta Ivanovna din ”Livada de vișini”, Generalul Karg din ”Pădurea spânzuraților”, dar și servitorul Osip din ”Revizorul”, este năstrușnicul Ariel din ”Furtuna”, dar și polițistul Denny din ”In ploaie”, Edgar, fiul cel bun din Regele Lear, dar și sclipitoarea Monika din ”Între noi e totul bine”.

Lista titlurilor este mai lungă, am completat-o în emisiunea Spectacol@Bucuresti.Ro.

Și am vorbit și despre film, mai ales că a primit de curând o nominalizare la Premiile Gopo, pentru personajul din La Gomera, un personaj pentru care, regizorul Corneliu Porumboiu a modificat scenariul  după ce l-a invitat pe  Istvan să îl joace.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.