Declic cere modernizarea urgentă a rețelei de măsurare a calității aerului!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Aproximativ 50 de membrii ai comunității „Declic” s-au adunat la Ministerul Mediului pentru a-i aduce ministrului Costel Alexe cele 14 mii de semnături strânse pe petiția „Aer pentru viață”, prin care se cere modernizarea urgență a rețelei naționale de monitorizare a calității aerului, aflată în administrarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Reprezentanții „Declic” cer ca sistemul să funcționeze permanent la cel puțin 85% din capacitate, iar datele privind calitatea aerului să fie transmise în timp real către Agenția Europeană de Mediu și către cetățeni.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„Acesta este primul pas pentru a stopa poluarea. Doar cunoscând sursele poluării se vor putea lua măsuri împotriva poluatorilor”, consideră Cătălina Hoparteanu de la „Declic”.

În context trebuie menționat faptul că, potrivit statisticilor, 59 de români mor în fiecare zi din cauza poluării.

În același context mai trebuie menționat și faptul că, alaltăieri, ministrul mediului Costel Alexe declară că a aflat de pe Facebook despre episodul de poluare din noaptea de sâmbătă spre duminică și recunoștea că nu a fost emis nici un mesaj de atenționare către cetățeni prin sistemul „Ro-Alert”, atunci când nivelul de o luare a fost depășit de peste 800 de ori.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.