Un nou parc în Sectorul 4!

Sursa foto: https://www.ps4.ro/ arhiva

Primăria sectorului 4 va amenaja, în partea de sud a sectorului, un parc pe o suprafață de aproximativ 27 de mii de metrii pătrați, parc ce va fi denumit „Tudor Arghezi”.

Noul parc se află amenajat la intersecția Bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică.

Edilul sectorului a declarat că prin această investiție ne apropiem de ținta recomandă de Uniunea Europeană de a avea 24 de metrii pătrați de spațiu verde pentru fiecare locuitor, astăzi în sectorul 4 existând doar 21 de metrii pătrați de spațiu verde fără a lua în calcul Delta Văcărești.

De asemenea, în partea de sud a parcului va fi construită o parcare cu un regim de înălțime P+1 și terasă care vor asigura un număr de 108 locuri de parcare.

„Valoarea totală a investiției se ridică la 31 de milioane de lei din care 8,7 milioane de lei reprezintă costurile pentru expropierea terenului, iar lucrările de amenajare se vor termina în luna martie a anului viitor”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Adrian Ilie, managerul de proiect al firmei de proiectare, a declarat că vor fi plantați Mesteceni, Tei și o specie de Salcie cunoscută sub denumirea de Salcie Plângătoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.