Târgul „Produs de Cluj”, la București!

Sursa foto: Olga Stancu

Curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale găzduiește în perioada 5 – 8 martie 2020 a 97-a ediție a târgului „Produs de Cluj”.

Sunt reuniți producători atât din Ardeal, cât și din zona Bucovinei și Brașovului.

Bucureștenii vor putea degusta și cumpăra produse alimentare atestate ca produs montan din zona Beliș, dar și lactate din alte zone ale județului. Nu vor lipsi produsele de artizanat, realizate de meșteri populari, dar nici cele cosmetice.

Sursa foto: Olga Stancu

Ansamblul folcloric al Zegrenilor din Ceaba este un spectacol în sine: costume populare și podoabe deosebite și mișcări coregrafice uimitoare.

„Acest concept „Produs de Cluj”, prin care Consiliul Județean încearcă să promoveze acele produse, în primul rând alimentare, care au o anumită specificitate și să promoveze și produsele, dar în primul rând producătorii care fac acest lucru.

Conceptul este de peste 10 ani și i-am invitat și la Ministerul Agriculturii, pentru patru zile, să facă acest târg cu „Produs de Cluj”, pentru că eu am spus, și chiar cred, pe lângă toate măsurile de sprijin și de promovare pe care le face Ministerului Agriculturii și este obligat să le facă, trebuie să facă acest lucru, să își promoveze brandurile locale”, a declarat Adrian Oroș, ministrul Agriculturii.

Separat de târg, ministrul a povestit despre pesta porcina, despre faptul că, din intern, se asigură numai 35% din necesarul de carne de porc, de cum și dacă vor continua programele demarate anterior și de cazul celor din Olt care și-au însușit bani doar prin depunerea dosarului, fără să producă nimic

Această prezentare necesită JavaScript.

Autor: Olga Stancu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.