Împădurire în Parcul Natural Văcărești, pentru un aer mai bun în Capitală

Foto: Radu Șofran

Campania ”România plantează pentru mâine” se va desfășura în următorii 3 ani, cu acţiuni în fiecare primăvară şi toamnă.

Anul acesta, plantările au început pe 7 martie, în Parcul Natural Văcărești din București.

Plantările vor avea loc în 24 de locaţii din 16 judeţe, pe o suprafaţă totală de peste 100 ha.

„ Avem atât de mare nevoie de păduri pentru că, dincolo de rolul de protecţie şi cel de recreere, sunt factori importanţi ca în Bucureşti şi în marile oraşe ale României să respirăm un aer curat, având în vedere tot mai desele episoade de poluare a aerului în ţara noastră şi mai ales în aceste aglomerări urbane.

Mă bucur foarte mult că am făcut acest lucru în Parcul Natural Văcăreşti, care este administrat de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, evident Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, şi sper că, împreună cu cei de la Asociaţia Parcului Natural Văcăreşti, să oferim bucureştenilor cel mai mare parc urban din Europa şi, după ce vom face planul de management şi vom implementa măsurile specifice, să avem un parc urban aşa cum merită Capitala României”, a afirmat ministrul.

Pentru această plantare există avizul ANANP, deoarece toţi trebuie să respecte legea, a dat asigurări ministrul Alexe.

OMV Petrom contribuie cu 4,6 milioane euro la cea mai mare iniţiativă finanţată din fonduri private de plantare din România.

În cadrul acţiunii care se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi şase ONG-uri de mediu, 1,5 milioane de puieţi vor fi plantaţi în următorii trei ani în campania ”România plantează pentru mâine”.

OMV Petrom, în parteneriat cu ONG-urile şi Ministerul Mediului invită voluntarii să se înscrie pe platforma Ţara lui Andrei, pentru a participa la plantările care vor fi organizate în mai multe locații din țară.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.