Marți sau miercuri ar putea sosi o parte din comanda de echipamente pentru coronavirus!

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Raed Arafat susține că astăzi sau miercuri ar putea sosi, în România, prima parte a comenzii de combinezoane necesare personalului medical care se ocupă de cazurile de infecție cu coronavirus.

„Aproape un sfert din numărul necesar de combinezoane – prima parte sosește mâine sau poimâine. Combinezoanele vin din Serbia”, a declarat Arafat, în cadrul unei conferințe organizate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Comanda de măști de protecție a fost blocată din cauza unei interdicții de transport apărute în Germania, a spus premierul interimar Ludovic Orban.

„A apărut o interdicție de transport din Germania, am luat legătura cu firma, probabil mâine (marți n.red.) obținem acordul și vor fi livrate măștile. Am avut un plan de achiziții, va trebui să continuăm căutarea de oferte, sa nu rămânem în penurie. E o perioadă extrem de dificilă în care trebuie să căutăm în toată lumea produsele. Am căutat pe toate canalele posibile”, a declarat Orban.

„Ieri (duminică n.red.) era o cantitate mare de dezinfectanți, în cursul nopții a dispărut toată cantitatea, zeci de tone, până am dat noi răspunsul. Așteptăm să vedem cam cât putem lua din stocul existent”, a declarat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.