O serie de muzee din București îşi suspendă activitatea!

Sursa foto: Olga Stancu

Muzeul Municipiului Bucureşti anunţă suspendarea până la data de 31 martie a manifestărilor culturale organizate la muzeele din componenţa sa: Palatul Suţu, Casa Filipescu-Cesianu, Muzeul Theodor Aman, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Muzeul „Dr. Nicolae Minovici”, Muzeul „George Severeanu”, Muzeul Ligia şi Pompiliu Macovei, Muzeul „Victor Babeş” şi Muzeul Frederic şi Cecilia Cuţescu Storck.

Muzeul Naţional al Literaturii Române „se aliniază măsurilor luate de Primăria Municipiului Bucureşti”, în contextul apariţiei primelor cazuri de coronavirus în Capitală şi a măsurilor de limitare a unei epidemii cu potenţial mare de extindere şi anunţă suspendarea tuturor vizitelor grupurilor de elevi/turişti, a evenimentelor, a repetiţiilor şi a oricăror activităţi educative şi culturale, pentru perioada 9 – 31 martie.

Muzeul de Istorie Naturală „Grigore Antipa” rămâne închis până la primirea avizului pentru desfăşurarea vizitării, aviz solicitat de la Direcţia de Sănătate Publică Locală.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni suspendarea activităţii teatrelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei. Ea a precizat, de asemenea, că vor fi suspendate concerte şi manifestări ale mai multor instituţii – Opera Comică, Centrul Municipal pentru Tineret, Centrul pentru Seniori, ARCUB, Creart, PROEDUS, Muzeul Literaturii.

Instituţiile din subordinea Ministerului Culturii au fost informate cu privire la interzicerea manifestărilor publice sau private, organizate în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.