Telemedicina lui Tudorache împotriva epidemiei de gripă!

arhiva

Astăzi, Primăria Sectorului 1 a semnat un memorandum cu Ministerul Sănătății pentru predarea a 300 de holtere, prin care pot fi monitorizate de la distanță persoanele aflate în izolare la domiciliu, fiind suspecte de a fi afectate cu coronavirus.

În patru-cinci zile, vor fi disponibile încă 500 de holtere, iar contractul Primăriei Sectorului 1 este de 3000 pentru asemenea aparate, care urmează să vină în maximum o lună și jumătate.

Toate cele 3000 de holtere sunt achiziționate de către Primăria Sectorului 1 și se vor întoarce la autoritățile locale pentru monitorizarea persoanelor cu afecțiuni cardiace, a mai declarat edilul din Banu Manta.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, spune că telemedicina este o soluție inovativă, a viitorului, care se va aplica pentru prima dată în Europa în combaterea epidemiei de coronavirus.

„Aparatele pot monitoriza în timp real temperatura, ritmul cardiac, ritmul respiratoriu, frecvența cardiacă și electrocardiograma. Holterele arată, de asemenea, locul în care se află persoana monitorizată. Datele vor fi trimise către centrul de monitorizare al Primăriei Sectorului 1, dar și către Ministerul Sănătății”, a mai explicat Costache.

În acest moment, se montează, gratuit, primele aparate de către echipe mixte ale DSP și Ambulanței.

Desigur, pentru montarea holterului este nevoie de acordul scris al persoanei respective.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.