Platforma informatică a CNAS funcționează defectuos

arhivă

Platforma informatică a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nu funcționează. Medicii de familie spun că se creează aglomerație la cabinete.

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) trage un semnal de alarmă.

Funcționarea deficitară a platformei a îngreunat activitatea în cabinetele medicilor de familie, a generat întârzieri ale consultaţiilor programate şi a făcut dificilă acordarea de consultaţii pacienţilor cu afecţiuni acute.

Toate acestea în condiţiile în care ‘îngrijorarea’ pacienţilor, dar şi a medicilor faţă de riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 ‘este maximă’, iar evitarea aglomerărilor umane reprezintă una dintre măsurile care previn îmbolnăvirea.

„Am informat CNAS cu privire la pericolele pe care această disfuncţionalitate le generează şi am solicitat măsuri urgente de remediere. Rugăm pe această cale pacienţii să înţeleagă situaţia existentă, să înţeleagă faptul că SNMF a semnalat pericolul informând CNAS, dar rezolvarea acestei situaţii nu depinde de medicii de familie. Dorim să transmitem pacienţilor noştri că, în această perioadă, mai mult ca oricând, au prioritate la consultaţii persoanele cu afecţiuni acute. Rugăm pacienţii cu afecţiuni cronice să apeleze cu aceiaşi încredere la medicul de familie, dar să renunţe la solicitările care suportă amânare”, afirmă SNMF.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a precizat că în perioada în care Platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, serviciile medicale şi farmaceutice vor fi acordate în sistem offline, conform prevederilor legale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.