Audierea miniștrilor și votul de învestitură a Guvernului vor avea loc mâine

ANGELO BREZOIANU / AGERPRES FOTO

Parlamentarii vor vota mâine, de la ora 11,00, învestirea Guvernului Orban.

Procedura va fi specială în contextul masurilor de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus.

Astfel, senatorii si deputații vor vota individual în altă sală decât cea de plen. Accesul parlamentarilor se va face pe la intrarea S1 din Palatul Parlamentului, urmând un traseu dezinfectat, prestabilit si marcat vizibil.

Parlamentarii vor fi testați pentru noul coronavirus, începând cu ora 8,00, în una dintre sălile Parlamentului.

Audierea candidaților propuși pentru funcția de ministru se va face de la ora 9,00 pâna la ora 11,00 prin videoconferință, din sala Comisiei juridice a Camerei Deputaților.

De la ora 11,00 este programata procedura de vot cu bile. Votul se va desfățura în sala Biroului permanent al Camerei Deputaților. Parlamentarii vor intra pe rând în sală. Senatorii vor fi primii care vor vota. Se vor organiza grupuri de aproximativ 20 de parlamentari care vor vota în decurs de 15 minute. În sala de vot vor fi prezenți permanent chestorul care înmânează bilele și secretarul care consemnează prezența parlamentarilor la vot.

Conducerea Parlamentului a stabilit ca va fi modificat regulamentul ședintelor comune astfel încât parlamentarii sa poată, pe viitor, să voteze electronic, securizat, în situații excepționale.

Presa nu va avea acces în Palatul Parlamentului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.