Doctor Beatrice Mahler, Managerul Institutului Marius Nasta – totul despre COVID-19!

Foto: Grigore Popescu/ AGERPRES FOTO

Managerul Institutului Pneumoftiziologic Marius Nasta a explicat în direct, prin telefon, în cadrul matinalului București FM, cât de pregătit este acest spital, cine este predispus bolii, dacă există imunizare naturală, dacă sunt benefice Vitamina C și Ibuprofenul, dacă se pot îmbolnăvi și copiii.

„Ne pregătim să așteptăm pacienții infectați cu Coronavirus. Vrem să creștem capacitatea de testare pentru COVID-19 și să avem și la Nasta această capacitate, ne reorganizăm activitatea încât să fim pregătiți pentru pacienți!”

Managerul Marius Nasta punctează: „E mult spus că avem tot ce ne trebuie. Avem nevoie de multe lucruri, nu foarte multe. E important că deja toate materialele și produsele sunt în curs de livrare. În această săptămână, cu siguranță, vom fi pregătiți. În aceste moment, noi eliberăm un întreg pavilion care va fi destinat pentru pacienții bolnavi. Sperăm să montăm azi cortul de triaj pe care îl vom primi de la Departamentul Pentru Situații de Urgență. Va fi o zonă de izolare, iar după confirmare, pacienții vor fi izolați.”

Cine este predispus?

„Depinde de starea imunității, de constante care nu au putut fi cuantificate în acest moment. O imunitate bună ne ajută să răspundem mai eficient. Sechelele care rămân, rămân cu siguranță la pacienții care fac pneumonie. Cât scade capacitatea pulmonară e destul de recent de zis, tragem concluzii peste câteva luni. Celălalt aspect legat de faptul că trebuie să stăm izolați rezultă din ultimele rezultate care au apărut. Riscul de a redeveni activ după o anumită perioadă există. Cred că e vorba mai mult de o stare de latență pe care o are virusul și de revenire ulterioară.”

Dr. Beatrice Mahler punctează ca evitarea contactului in perioada aceasta este foarte importantă: „Este obligatoriu să ne schimbăm noi comportamentul. Ne adaptăm. Adevărat că schimbarea e diferită, simțim nevoia să ne vedem, dar e obligatoriu să ne protejăm.”

Referitor la atitudinea Angliei de imunizare naturală

„Toți trecem prin imunizare naturală. Toți, în urma infecției pe care o vom contacta, ne vom imuniza. Așa cum a zis doamna Merkel, 70% intră în contact și se imunizează. Eu apreciez cum statul român își protejează populația! Pentru că e foarte important nu pentru cei care vor avea forme ușoare, ci pentru acei oameni care vor avea nevoie de spitalizare, de oxigen, de ventilație mecanică și e important ca statul să poată oferi asta. Eu mă simt protejată că stau în România iar modul în care s-au organizat autoritățile este pentru protecția mea.”

„Nu vreau să fac promisiuni mari, dar vă asigur că și eu și colegii mei vrem să facem lucrurile să fim aici pentru cine va avea nevoie de noi!”, punctează Managerul Marius Nasta.

Vitamina C și Ibupofren – mit sau adevăr

„Vitamina C este o substanță hidrosolubilă. Organismul va lua din cantitatea consumată cea de care are nevoie. Este o substanță utilă, ajută în multe reacții celulare, dar cu siguranță nu vindecă COVID-1!

Ibupofrenul și paracetamolul fac parte din categoria antiinflamatoare. Din modul în care știm că reacționează COVID și reacția inflamatorie pe care o dă în organism, noi luăm Ibupofren pentru dureri musculare, etc., pentru că sunt medicamente simptomatice. Nu am citit nicăieri mecanismul prin care Ibuprofen poate duce la o agravare a simptomelor, pentru că el acționează pe etapa finală. Nu am găsit o explicație științifică și, deci, nu consider că Ibupofren este contraindicat.”

Se va mări numărul de pacienți?

„Noi am avut trasmitere pe cale epidemiologică. Se observă, conform datelor OMS, o creștere de 3 cazuri pe zi. Dar s-a dovedit că izolarea și respectarea acestei reguli a avut rezultate!”, spune Dr. Mahler.

„Colegii mei s-au mobilizat absolut exemplar! Dacă în primele zile ne-a fost teamă tuturor, acum, de la o zi la alta, căutăm toți soluții. Le mulțumesc pentru aceasta și pentru dorința de a face lucruri împreună!”

Se îmbolnăvesc și copiii?

Managerul Institutului Marius Nasta spune: „E doar o nunață. Copiii nu fac infecție cu coronavirus. E vorba că aceștia nu sunt simptomatici. De aceea, s-au închis școlile prima data! Că ei se pot infecta, sunt asimptomatici și transmit boala. Puteau fi un vector de infecție în comunitate.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.