Anularea Roland Garros-ului nu este pe placul americanilor

Federația Franceză de Tenis a decis ca ediția din acest an a turneului de la Roland Garros să nu se mai joace la finalul lunii mai. Conducerea tenisului din Franța a hotărât ca turneul să se deruleze în perioada 20 septembrie – 4 octombrie, datorită pandemiei de COVID-19.

Decizia luată de francezi se pare că nu a fost pe placul americanilor, pentru că turneul din capitala Franței s-ar suprapune cu Laver Cup. Organizatorii de la Boston chiar au transmis un mesaj clar federației franceze : „Lumea tenisului a aflat că Federația Franceză de Tenis vrea să reprogrameze Roland Garros în perioada 20 septembrie – 4 octombrie 2020 ca urmare a pandemiei de coronavirus. Aceaste date se suprapun cu Laver Cup 2020, competiția care a vândut deja toate biletele și care se dispută între 25 și 27 septembrie la TD Garden în Boston.
Anunțul e o surpriză pentru noi și partenerii noștri, Tennis Australia, Federația american de tenis și ATP. Ridică multe întrebări, dar avem un mesaj clar pentru fani, sponsori și televiziuni: intenționăm să organizăm competiția așa cum era programată”, se arată în comunicatul celor de la Laver Cup.

Laver Cup este o competiție masculină care se desfășoară în fiecare an la Boston în formatul Echipa Europei vs. Echipa restul lumii. Turneu de pe Noul Continent, este promovat de Roger Federer, iar elvețianul care nu a lipsit la nicio ediție și-a anunțat prezența și anul acesta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.