Gabriela Firea îi solicită lui Costel Alexe să identifice poluatorii din timpul nopții!

Sursa foto: Adriana Baciu

Primarul General Gabriela Firea solicită Ministerului Mediului identificarea surselor de poluare din Capitală.

Având în vedere fenomenul de poluare înregistrat în noaptea de 17 spre 18 martie 2020, manifestat prin creșteri ale concentrațiilor orare pentru particule în suspensie PM10, la stațiile automate ale Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului, respectiv B1 – Lacul Morii și B6 – Cercul Militar, Primarul General Gabriela Firea a trimis ministrului Mediului, Costel Alexe, o adresă prin care a solicitat comunicarea surselor ce au condus la apariția acestui fenomen de poluare, precum și măsurile dispuse în situația identificării în teren a surselor de poluare care au generat fenomenul mai sus menționat.

Primarul General Gabriela Firea: „Am observat cu toții că senzorii de măsurare a calității aerului arată că, pe timpul zilei, având in vedere diminuarea traficului rutier, poluarea este la un nivel acceptabil, unii vorbesc chiar de aer ca la munte. Însă, seara, aceste valori cresc.

Ministerul Mediului, prin Garda de Mediu, trebuie să afle cine arde necontrolat deșeuri, dacă se mai arde păcură la vreun CET, sau care este situația reală. Cetățenii trebuie să fie informați!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.