Corina Stoicescu, jurnalist și blogger, stabilită în Londra: „Riști amenzi de 1.000 de lire de persoană, dacă nu respecți restricțiile”

Corina Stoicescu, jurnalist și blogger, stabilită în Londra, a intrat prin telefon cu Marius și Alex la matinalul #BeFM De #Dimineață, povestind despre noile măsuri luate de Marea Britanie în lupta contra #COVID19, despre atitudinea britanicilor și care este situația după #Brexit.

„Primul Ministru a anunțat că de aseară, de la ora 22:00, avem restricții mult mai mari decât până acum. Guvernul voia ca 60% din populație să ajungă să ia virusul și să dezvolte anticorpi. Dar, la ce populație are Marea Britanie, erau multe șanse să dea greș. Era un risc mare să se ajungă într-o situație extraordinar de critică”, spune Corina Stoicescu.

Legat de reacțiile oamenilor, ea povestește: „În acest moment sunt mult mai puțini oameni care aleargă prin fața geamului meu. Sunt destul de mulți care ies să facă jogging. Eu stau aproape de râul Tamisa și văd. Însă, acum , este chiar liniște și  sper să rămână așa în continuare. Zilele trecute au fost zeci și zeci de oameni afară.”

Măsurile luate de autorități

„Sunt restricții și de acum înainte se poate ieși doar dacă vrei să ajungi la magazinul din apropiere pentru aprovizionare, doar în grup de maxim 2 persoane, dacă vrei să ieși la jogging sau cu bicicleta. Și riști amenzi de 1.000 de lire de persoană, dacă nu respecți restricțiile. La job te duci doar dacă nu poți lucra de acasă, însă nu e nevoie de adeverință pe propria răspundere”, explică jurnalista.

„În magazine este fiecare ce apucă. Săptămâna trecută am fost 3 zile la rând, din dorința de a găsi carne, dar erau rafturile goale. În ciuda faptului că reprezentanții din partea celor care se ocupă de aprovizionare au spus că e mâncare pentru toată lumea, oamenii au stat la cozi mari și au cumpărat. Eu m-am descurcat cu varianta online, dar aici aștepți până la 6 zile să vină. Din câte știu, se va raționaliza mâncarea.”

Londra după #Brexit

Corina Stoicescu punctează: „Până să mă obișnuiesc cu #Brexit, a venit #Coronavirus. Londra e aparte de restul Marii Britanii. În momentul de față, nimeni nu mai vorbește de #Brexit, se discută de #Coronavirus.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.