Poluare in Bucuresti!

Sursa foto: bucuresti fm

Anuntul a fost facut de Ministerul Mediului.

A fost semnalata cresterea valorilor particulelor în suspensie PM10”, la mai multe staţii de monitorizare a calităţii aerului din Bucureşti.

A fost transmisă o avertizare către Primăria Municipiului Bucureşti pentru dispunerea de măsuri imediate.

”Municipiul Bucureşti înregistrează, în acest moment, un nou episod de creşteri ale valorilor particulelor în suspensie PM10. Creşterile de PM 10 sunt înregistrate la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate în zonele Mihai Bravu, Cercul Militar şi Lacul Morii. A fost transmisă o avertizare către Primăria Muncipiului Bucureşti pentru dispunerea de măsuri imediate. În avertizare este specificată inclusiv concluzia analizei specialiştilor noştri, privind cauzele creşterilor concentraţiilor de PM10 respectiv, resuspensia particulelor grosiere de la sol (a prafului), fenomen favorizat de vântul puternic, cu rafale”, a transmis Ministerul Mediului.

Au fost trimise echipele de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu la primăriile de sector pentru a verifica măsurile de salubrizare a străzilor Capitalei din ultima perioadă dar şi calendarul prevăzut pentru zilele următoare.

MInisterul recomandă cetăţenilor să se informeze din site-ul www.calitateaer.ro, datele de aici fiind singurele oficiale şi validate, ca metodă de măsurare, de Comisia Europeană.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.