Daniel Tudorache: Nu putem ajuta persoanele vârstnice din cauza ordonanței proaste!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Edilul Sectorului 1, Daniel Tudorache a declarat, astăzi, pentru București FM că nu poate veni în sprijinul persoanelor de peste 65 de ani, care ar trebui să stea în casă, pentru a fi ferite de pericolul infestării cu coronavirus.

„În momentul de față, Direcția Generală de protecție socială și Primăria Sectorului 1 pot ajuta, conform legislației vechi, numai în baza unei anchete sociale, persoanele care au probleme cu banii, care au probleme cu deplasarea. Ordonanțele care au fost date până în momentul de față nu ne ajută cu nimic. Pe cetățenii care au depășit 65 de ani, i-am fi putut ajuta dacă li s-ar fi interzis, prin ordonanță, părăsirea domiciliului. Atâta timp cât li se permite părăsirea domiciliului două ore pe zi, nu avem cadrul legal să-i ajutăm. Avem posibilitatea, avem și cu ce, dar cadrul legal nu ne permite să-i ajutăm”, a declarat Tudorache pentru București FM.

Edilul din Banu Manta a mai precizat că, dacă forma ordonanței ar fi fost cea anunțată de către președintele Johannis, adică ar fi interzis persoanelor care au împlinit 65 de ani să iasă din casă, atunci ar fi existat cadrul legal pentru ca autoritatea locală să le poată acorda asistență.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.