Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19, în piețele Capitalei!

Sursa foto: Radu Șofran

În contextul epidemiei de coronavirus, piețele, magazinele și centrele comerciale își scurtează programul, impun restricții de acces sau se închid cu totul, pentru protecția oamenilor. Unitățile care rămân deschise în această perioadă trebuie să ia măsuri pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu COVID-19.

În București, în Piața Obor, în cea mai mare piață agroalimentară din țară, programul de funcționare a fost modificat și s-au impus o limită de clienți. Piața este deschisă zilnic, de luni până duminică, între orele 08.00 – 16.00.

Toți comercianții au acoperit produsele cu plastice. În plus, vânzătorii au măști și mănuși de protecție.

În Hala Obor, accesul se face doar prin 4 întrări, unde se găsește personal de pază care nu permite accesul a mai mult de 50 persoane.

Amintim că Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor a dispus ca toți comercianții să poarte măști sanitare și mănuși de unică folosință, să acopere marfa cu folie de plastic și să își distanțeze clienții. Cei care nu respectă regulile impuse riscă reziliera contractului.

În această perioadă, comisarii ANPC derulează o amplă campanie de verificare a măsurilor luate de operatorii economici, la recomandările autorităţilor, pentru protejarea sănătăţii şi vieţii consumatorilor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.