AEP propune amânarea alegerilor locale!

Sursa foto: www.radiocluj.ro

Autoritatea Electorală Permanentă propune amânarea alegerilor locale. AEP precizează că multe dintre etapele procesului electoral nu se pot desfășura din cauza situației provocate de pandemia de coronavirus.

Presedintele Autorității, Constantin Mitulețu-Buică, anunță că a trimis o scrisoare președintelui României, premierului și președintilor celor două Carmere ale Parlamentului, în care propune și prelungirea mandatului actual al aleșilor locali.

”Așa cum arată cadrul legal, face trimitere la un act normativ la nivel de lege pentru prelungirea mandatului aleșilor locali, iar noi am venit cu o propunere ca mandalul aleșilor locali să fie prelungit până la data alegerilor, implicit am venit cu propunerea prin care spunem că mandatul se prelungește pe perioada stării de urgență, asediu, necesitate ș.a.m.d., care sunt prevăzute de Constituție, și că, în cel mult șase luni de la data încetării stării de urgență, se vor organiza alegerile locale”, a declarat președintele AEP.

Între timp, premierul Ludovic Orban a precizat că va chema partidele la consultări pe tema alegerilor locale, în condițiile în care formațiunilie politice s-au exprimat pentru amânarea alegerilor locale în toamna acestui an.

„Voi chema partidele politice la consultări, așa cum am anunţat, şi împreună vom analiza şi vom lua decizia legată de alegerile locale”, a afirmat Ludovic Orban.

Alegerile locale sunt programate pe 18 iunie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.