Iohannis: România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii

Foto: Agerpres

Spitalul Militar de Campanie ROL 2, amenajat în incinta Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie Ana Aslan Otopeni, încă nu este dat efectiv în funcţiune.

În următoarele ore vor fi acordate toate acreditările şi va intra în funcţiune, a spus președintele României Klaus Iohannis, aflat astăzi în vizită la spital.

”România este pregătită pentru a face faţă cât se poate de bine acestei epidemii. Însă, în acelaşi timp, trebuie să spun că, după ce se termină această criză, care din păcate va mai dura, vom face o evaluare la sânge a întregului sistem spitalicesc din România şi vom lua toate măsurile pentru a avea dotările cu care să facem faţă oricărei situaţii, şi unei epidemii, şi unui dezastru, şi în acest sens îi asigur pe români că suntem pregătiţi acum, dar în continuare vom lua măsurile pentru a fi şi mai bine pregătiţi”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat, din nou, că cetăţeni trebuie să evite contactul cu alţi oameni.

„Lucrurile, în continuare, vor fi mai grave, ne aşteptăm, din păcate, la o creştere a numărului bolnavilor, dar statul se pregăteşte din ce în ce mai bine. Împreună vom trece prin această criză”, a mai spus Iohannis.

Spitalul Militar va trata cazurile uşoare şi medii de Covid-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.