Turneul de la Wimbledon aproape să fie amânat sau suspendat

Pandemia de coronavirus a dat peste cap tot programul din tenisul mondial. Cele trei turnee de Grand Slam care au mai rămas de disputat anul acesta, vor fi amânate sau chiar suspendate.
Anunțul a fost făcut cu puţin timp în urmă de președintele WTA, Steve Simon. El crede că toate turneele programate pănă în luna august vor avea de suferit din cauza Covid-19, dar speră ca acestea să fie reluate în iunie.

„Monitorizăm situaţia și primim informații de la doctori și autorități. Asociația noastră este unică deoarece are evenimente pe tot globul. Astfel, restricțiile de călătorie ar afecta profund viața jucătoarelor.
Acum sperăm să reluam turneele pe 8 iunie, dar trebuie să fim realiști. O pauză forțată ar putea fi prelungită. Sperăm să începem în iunie, dar, dacă nu se va întâmpla, o vom face în august, în SUA”, a declarat Simon pentru Tennis Channel.

US Open ar trebui să se desfășoare între 24 august și 13 septembrie, în timp ce Openul francez de la Roland Garros, a fost deja mutat pentru 20 septembrie – 4 octombrie. Este greu de crezut că turneul de la Wimbledon va fi amânat, iar cel mai bun lucru ar fi reprogramarea sa spre sfârșitul anului.
Simona Halep este campioana en-titre de la Wimbledon, dar ar putea pierde cele 2000 de puncte de anul trecut, dacă turneul de la All England Club va fi anulat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.