Muzică, Operă şi Conferinţe online astăzi, 3 aprilie
Articol de , 3 aprilie 2020, 14:52
MUZICĂ
* Şi astăzi pe site-ul, pe pagina de Facebook şi pe canalul YouTube ale Filarmonicii „George Enescu” puteţi viziona înregistrarea din 30 noiembrie 2018, din seria Concertele Centenarului de la Ateneul Român, cu care s-a deschis stagiunea specială, online gratuită. Programul acestui concert dirijat de Christian Badea, cuprinde cele două Rapsodii de George Enescu, poemul simfonic „Acteon” de Alfred Alessandrescu, Rapsodie pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov – solist Daniel Ciobanu şi Suita Carmen, din opera omonimă compusă de Georges Bizet.
* Festivalul Internaţional „George Enescu” online difuzează, de astăzi până luni 6 aprilie, pe https://www.festivalenescu.ro/festivalul-si-concursul-enescu-in-casa-ta/ înregistrarea unui concert susţinut de Orchestra Filarmonicii Regale din Liège, dirijată de Tiberiu Soare. În program: Variaţiuni pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră” de Witold Lutosławski şi Rapsodia pe o temă de Paganini pentru pian şi orchestră de Serghei Rahmaninov – solist Denis Kozhukhin, precum şi „La Voix Humaine”, operă pentru soprană şi orchestră de Francis Poulenc – solistă Anna Caterina Antonacci.
* Pianista Sînziana Mircea dă ultimul recital din seria online #stai acasă, transmis, de la ora 19:00, de la sediul Museart Academy, pe paginile de Facebook ale gazdelor şi Radio România Muzical, precum şi pe pagina de instagram a artistei, care interpretează programul intitulat „Pop & Jazz Favourite”, cu piese din repertoriul celebrilor Ludovico Einaudi, Frank Sinatra, Nat King Cole, Coldplay, Queen, Dean Martin. Invitat: compozitorul Andrei Tudor.
* Pe Website-ul său şi pe pagina sa de Facebook Filarmonica de Stat Sibiu difuzează, de la ora 19:00, înregistrarea celei de-a doua părţi a Concertului de Crăciun susţinut în 2018 de Paula Seling alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu sub bagheta dirijorului Constantin Grigore.
OPERĂ
* Opera Naţională Română din Cluj-Napoca difuzează online, de la ora 18:00, pe site-ul oficial www.operacluj.ro, înregistrarea spectacolului cu opera „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, în regia lui Matteo Mazzoni. Cu: Carmen Gurban, Iulia Merca, Cezara Diţă, Marius Vlad Budoiu, Florin Pop, George Godja, Molnár Zoltán, Gelu Moldovan, Cezar Ciobanu. Orchestra şi Corul Operei Naţionale Române Cluj-Napoca sunt dirijate de David Crescenzi.
* Pe site-ul Operei de Stat din Viena, https://www.staatsoperlive.com, de la ora 20:00 a Austriei, puteţi viziona înregistrarea reprezentaţiei din 25.11.2014 cu opera „Le nozze di Figaro / Nunta lui Figaro”, de Wolfgang Amadeus Mozart, după o piesă de Pierre Beaumarchais, în regia lui Jean-Louis Martinoty, cu: Anita Hartig, Adam Plachetka, Rachel Frenkel, Olga Bezsmertna, Luca Pisaroni. Dirijor: Sascha Goetzel.
CONFERINŢE
* Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” vă oferă spre vizionare on-line, până la ora 18:00, pe canalul său de Youtube, şi pe paginile sale de Facebook şi de Internet, înregistrările live a două conferinţe din cadrul Programului Parateatral: „Trei aromâni: Bolintineanu, Anghel, Vinea” susţinută de Conf. Răzvan Voncu pe 12 noiembrie 2017 şi „Cultura română – între Occidentul latin şi Orientul bizantin” temă abordată de Acad. Ioan Aurel Pop în 26 noiembrie 2017.
* Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu are trei propuneri pe care le puteţi urmări pe pagina de Facebook, canalul de YouTube ale instituţie şi site-ul său astfel:
– de la ora 17:00, Constantin Chiriac dialoghează cu Ghiţă Bârsan pe tema „Liniştea şi siguranţa pentru a putea visa”;
– de la ora 21:00, actriţa Serenela Mureşan se aşează în „Fotoliul cu poveşti şi poezie” şi citeşte din „ABC-ul bunelor maniere. Poveste despre o fetiţă, prietenul ei, bunele maniere şi mai multe întâmplări fermecate”, de Natalia Ciub.
– de la ora 21:30, începe o „Seară de lectură” cu actriţa Secţiei Germane a acestui Teatru, Anca Cipariu.