S-au întors berzele!

Au început să se întoarcă păsările călătoare, iar una dintre ele este chiar barza. Românii au o mulțime de legende care prevestesc doar bucurii în momentul în care aceste păsări se întorc.

De obicei berzele își fac cuibul nu foarte departe de o apă, fiindcă hrana lor este formată din broaște, pești și șerpi de mici dimensiuni, dar și în vecinătatea locuințelor oamenilor.

În ultimii ani berzele au început să se apropie chiar și de mediul urban.

Dacă în apropierea locuinței aveți un cuib de barză, îi puteți fotografia și transmite poziția lui prin aplicația Societății Ornitologice Române.

Este vorba despre un proiect lansat de Societatea Ornitologică Română.

„Proiectul este din 2017. A fost pornit de Socitatea Ornitologică Română împreună cu companiile Enel, ce a propus să recenzeze cuiburile de berze albe, pentru că în România există două tipuri de berze: barza albă și barza neagră.

Barza albă este și mai prietenoasă, stă în comunități și pe ea o monitorizăm. Este o aplicație foarte ușor de folosit. Se descarcă și îți faci cont pe ea. Tot ce este cel mai important să țină minte utilizatorii este că trebuie înregistrat cuibul fix aproape de poziția lui. Trebuie să pornești GPS-ul înainte să deschizi aplicația, după aceea deschizi aplicația și îți înregistrezi prima barză sosită la cuib sau prima pereche sosită la cuib, faci o poza, treci locația și încarci datele în aplicație”, a declarat Andreea Oprea de la Societatea Ornitologică Română.

Atenție! Berzele sunt simpatice dar nu le plac musafirii. De asemenea, sunt păsări ocrotite de lege și puteți lua amendă dacă, în momentul în care o să faceți fotografia, pățesc ceva.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.