6 aprilie – Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace!

Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace este marcată în fiecare an, pe 6 aprilie. Sportul are puterea de a aduce schimbări la nivel social, de a ajuta la dezvoltarea comunităţilor şi de a încuraja pacea şi înţelegerea atât la nivel naţional, cât şi mondial.

Ziua este, totodată, o platformă de luptă împotriva stigmatizării şi discriminării sociale, contribuind la egalitatea de gen, precum şi la adoptarea unui comportament social sănătos.

În contextul general actual, această zi vine să încurajeze populaţia să fie activă în timp ce se confruntă cu măsurile de izolare, să încurajeze solidaritatea, spiritul comunităţii şi echipa, şi să crească conştientizarea cu privire la COVID-19, potrivit https://www.un.org/.

Comunitatea sportivă globală se confruntă cu provocări serioase din cauza măsurilor impuse în nenumărate ţări din întreaga lume. Asta nu înseamnă că ar trebui să încetăm să fim activi din punct de vedere fizic şi nici să nu ne deconectăm de la antrenori, coechipieri, instructori, care nu numai că ne ajută să rămânem în formă fizică, ci şi activi social.

OMS recomandă 150 de minute de activitate fizică de intensitate moderată sau 75 de minute de activitate fizică de intensitate puternică pe săptămână sau o combinaţie între cele două.

Activităţile sportive se pot realiza şi fără echipament, dar şi în condiţiile unui spaţiu limitat. De asemenea, există o mulţime de instrumente online şi digitale gratuite şi accesibile, menite să încurajeze persoanele de toate vârstele şi cu diverse aptitudini să rămână active şi mobile în timp ce stau acasă.

De Ziua Internaţională a Sportului pentru Ddezvoltare şi Pace, Organizaţia Naţiunilor Unite cere tuturor să fim activi, să rămânem sănătoşi şi să demonstrăm solidaritate în această perioadă de distanţare fizică şi socială.

Anul acesta se va concentra asupra beneficiilor pentru sănătate ale participării la activităţi sportive şi fizice, în special în acest moment de incertitudine şi distanţare socială.

Îndemnul zilei este #BeActive – să fim activi şi sănătoşi şi să învingem #COVID19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.