Noi decizii luate de Guvern!

Guvernul s-a intrunit astazi pentru a lua noi masuri economice, pe timp de criza.

Ioan-Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene a declarat ca Uniunea Europeana va deconta 100% din echipamentele medicale.

Pentru personalul medical va fi acordat un bonus de 500 de euro. El a declarat la Digi24, ca 75.000 de cadre medicale ar urma să primească stimulentul de risc medical, iar valoarea estimată este de 120 de milioane de euro, bani care vor fi asigurați din fonduri europene. Este avut în vedere tot personalul care deservește în spitale: medici, asistente, personal paramedical, a spus Boloș.

O alta decizie luata astazi este ca 1.000 de asistenti sociali vor ajuta batranii cu probleme.

Tot astazi, s-a decis ca alegerile locale sa fie amanate! Vicepremierul Raluca Turcan a declarat ca mandatul alesilor locali se prelungeste pana la 31 decembrie 2020.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat că românii care întâmpină dificultăţi în accesarea măsurii privind amânarea ratelor pot accesa, de marti, 7 aprilie, un portal online pentru a semnala problemele cu care se confruntă.

În altă ordine de idei, şeful de la Finanţe a menţionat că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de luni se vor afla şi normele metodologice de aplicare pentru Programul „Invest România”.

Tot astazi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru a anuntat ca Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a primit, până în prezent, 34.000 de solicitări din partea companiilor pentru şomajul tehnic, iar la Agenţiile Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) s-au înregistrat puţin peste 35.000 de cereri.

Potrivit ministrului de resort, toate solicitările sunt adresate online, iar la momentul actual acestea sunt procesate.

Pe agenda reuniunii guvernamentale se află şi un proiect de hotărâre pentru aprobarea criteriilor de stabilire a beneficiarilor prevăzuţi la articolul X alineat (5) din OUG 29/2020 privind unele măsuri economice şi fiscal-bugetare.

Articolul X alineat (5) din OUG 29/2020 stabileşte profesiile juridice de avocat, notar public şi executor judecătoresc printre potenţialii beneficiari de amânare la plată pentru serviciile de utilităţi – electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice şi de internet, precum şi de amânarea la plată a chiriei pentru imobilul cu destinaţie de sediu social şi de sedii secundare, ca şi în cazul IMM-urilor.

Nu în ultimul rând, în cadrul şedinţei Executivului are loc o primă analiză a proiectului de rectificare bugetară, după cum anunţa, sâmbătă, premierul Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.