Alegerile locale au fost amânate!

Sursa foto: www.radiocluj.ro

Mandatul aleșilor locali, prelungit până la finalul anului.

Guvernul adoptă în ședința de astăzi o Ordonanță de Urgență care prelungește mandatul aleșilor locali până la finalul anului și simplifică procedurile pentru depunerea listelor electorale.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că alegerile locale vor fi amânate, urmând ca data la care vor fi organizate, să fie stabilită ulterior.

„Este evident că nu se pot desfășura activități de campanie și alegerile trebuie organizate într-un context sigur. Trei instituții au inițiat un proiect de OUG de prelungire a mandatului aleșilor locali până nu mai târziu de 31 decembrie 2020”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

„Amânăm data alegerilor locale. Urmează să o stabilim”, a declarat și premierul Ludovic Orban.

Premierul a afirmat joi seară, că este din ce în ce mai puţin probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie, având în vedere situaţia generată de coronavirus, care a impus restricţii de circulaţie şi interzicerea adunărilor publice.

Şi alegerile parlamentare ar putea fi mutate de la finalul anului și organizate fie odată cu localele, fie la o dată apropiată de alegerile locale.

Ce alte decizii au fost luate, astazi, de Guvern, afla aici: https://www.bucurestifm.ro/2020/04/06/noi-decizii-luate-de-guvern

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.