La SmartLab Măgurele se produc viziere pentru medici
Articol de bucurestifm, 7 aprilie 2020, 10:00
SmartLab Măgurele – primul laborator inteligent pentru elevii din Ilfov – are activitatea intensă, zece ore pe zi, chiar dacă elevii stau acasă în această perioadă. Imprimantele 3D – folosite în scop didactic, în mod normal – produc acum materiale de protecţie vitale: viziere pentru cei aflaţi în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus şi pentru cei care lucrează cu publicul, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Ilfov.
Remus Trandafir, şeful Direcţiei Programe de Dezvoltare din cadrul CJ Ilfov, a declarat că în cadrul SmartLab se produc aproximativ zece dispozitive pe zi.
„Nu este o cantitate foarte mare, dar, având în vedere ca sunt nişte imprimante utilizate în mod normal în procesul educaţional, nu are rol industrial. Am hotărât ca aceste resurse să le punem la dipoziţia celor care au nevoie de ele în lupta cu pandemia de COVID 19. De aceea estimăm o producţie de aproximativ 50 de dispozitive pe săptămână”, a spus Remus Trandafir.
Dintre cele 50 de viziere realizate, 10 au ajuns la angajaţii Consiliului Judeţean Ilfov care interacţionează cu publicul, iar restul de 40 – la Spitalul Judeţean Ilfov.
La cerere, în funcţie de capacitatea de producţie, vizierele pot ajunge şi către alte instituţii care au nevoie de ele.
SmartLab Măgurele este un proiect derulat de Asociaţia Măgurele Science Park, cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate. Laboratorul a fost gândit pentru ca elevii să îşi dezvolte aptitudinile high tech şi este dotat cu ochelari VR, imprimante şi scannere 3D, desktopuri şi laptopuri, tablă inteligentă şi doi roboţi educaţionali multifuncţionali.