Exclusiv București Fm – Marian Drăgulescu: ”Mi-e dor de antrenamente, de competiție”

Marele campion Marian Drăgulescu a povestit în matinalul #BeFm #DeDimineata și live prin Skype, pe Facebook-ul București Fm, cum se antrenează în vreme de #COVID-19, ce crede despre amânarea Jocurilor Olimpice, ce face zilnic de la 12.30 și cum îi sunt zilele în izolare.

”Sunt autoizolat la domiciliu de aproape 1 lună. Ies odată pe săptămână pentru cumpărături, folosind mască și mănuși. Încerc să mă protejez, să ajut ca să nu se răspândească virusul. Cu cât ne protejăm pe noi, cu atât îi protejăm pe cei dragi nouă. M-am autoziolat după ce am revenit de la Baku, după Cupa Mondială. Am senzația că stau de 6 luni în casă”, spune Marian Drăgulescu.

Sportul fiind modul său de viață, marele campion a luat decizia ca în această perioadă nu doar să îndemne oamenii să stea acasă, ci să îi ajute să își mențină sănătatea. ”Am vrut să vin în ajutorul celor care stau acasă și nu pot practica anumite sporturi. Și am zis că vin eu cu o soluție: o jumătate de oră alături de mine. Voi fi antrenorul vostru personal! În fiecare zi, la 12.30, pe pagina mea de Facebook facem mișcare. Atingem 5 puncte de antrenament, iar cei care au între 4 și 80 de ani pot lucra alături de mine.”

Dacă vrei să afli în ce constă antrenamentul alături de Marian Drăgulescu, ce regim alimentar recomandă, ce spune despre anularea Campionatului European, cum explică necesitatea unor competiții înaintea Jocurilor Olimpice, cum își ocupă timpul, ce spune despre activitățile sportive făcute afară în această perioadă, ce test i-au pregătit matinalii Marius și Alex, vezi VIDEO!

”Mișcarea înseamnă sănătate, e cel mai bun medicament pe care îl putem lua zilnic fără să ne coste nimic, decăt ceva din timpul nostru. E foarte important și ce mâncăm, dar și cantitatea. Trebuie să ferim corpul să nu intre în starea de foame, pentru că începe să depună și să formeze stratul de grăsime. Trebuie să ne hidratăm în permanență. Încerc să mănânc echilibrat, cât să îmi astâmpăr foamea. Cât eram în pregătire, aveam o masă la baza sportivă, așa că în perioada asta mă bucur că îmi prepar eu singur. Dacă am poftă de o salată la prânz, îmi fac. Acolo era meniu fix și nu aveam posibilitatea să mănânc ce aș fi avut poftă. Acum mă bucur că pot mânca ce am poftă și mi le prepar eu”, explică Marian.

Referitor la amânarea Jocurilor Olimpice, marele campion precizează: ”Determinarea e aceeași, visul e același. E o veste bună că s-au amânat pentru la anul Jocurile Olimpice. Vă dați seama în ce formă ne-ar fi prins dacă erau în iulie, pentru că ne pregăteam la domiciliu, nu la baza sportivă. Eu am nevoie de repetiții pe care în casă nu le pot face. Și am fi ajuns la această competiție total nepregătiți. Un an în plus sau în minus nu schimbă datele problemei. Mă bucur că avem timp suficient de pregătire și să ajungem în cea mai bună formă. Noi sperăm ca acest Campionat European, care s-a anulat, să se organizeze în septembrie. Să vedem, însă, cât se prelungește această situație. Mi-e dor de antrenamente, de competiție. Să sperăm că la anul vom avea parte de 3-4 competiții înainte de Olimpiadă. Eu rămân concentrat pe Jocurile Olimpice. Ele sunt primordiale!”

Marian Drăgulescu a avut și un mesaj ferm: ”Stați în casă! E important, ca să putem trece mai repede peste perioada asta! Eu vă ofer soluția să faceți mișcare o jumătate de oră. E suficient să vă continuați ziua cu bunădispoziție.”

Vezi aici arhiva emisiunii ”BeFM de Dimineata!”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.