Românii din străinătate merg în carantină la ei în județ!

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea și viceprimarul general al Capitalei Aurelian Bădulescu au anunțat că, încă de acum două zile, la nivelul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență s-a decis ca doar românii întorși în țară din „zone roșii” și care au domiciliul în București și în Județul Ilfov să fie carantinați în cele 14 centre de carantină din Capitală.
Românilor care revin în țară din zone cu transmitere comunitară accentuată a COVID-19 și care au domiciliul în alte județe li se pun la dispoziție mijloace de transport care să îi ducă la centrele de carantină indicate de către prefecții județelor respective, a explicat Aurelian Bădulescu.
Edilul Capitalei Gabriela Firea a precizat că această decizie a fost luată deoarece tot mai mulți români se întorc în țară pentru sărbătorile pascale. Dacă, în ultimele săptămâni, media era de 100 de persoane zilnic, acum numărul celor care se întorc în România ajunge și la 2-300 pe zi, a explicat Firea.
Pe de altă parte, primarul Capitalei a dat asigurări că există locuri suficiente nu doar în cele 14 centre de carantină, ci și în centrele de odihnă pentru personalul medical, precum și pentru oamenii străzii și victimele violentei domestice.
Astfel, Primăria Capitalei a cazat, până acum, peste 400 de cadre medicale de la spitalele „Victor Babeș”, „Matei Balș” și „Colentina”.
Este vorba despre medicii și asistenții medicali care între gărzi nu se mai întorc acasă, pentru a evita riscul de contaminare a propriei familii, și care au nevoie de condiții civilizate pentru odihnă și refacere, a precizat Gabriela Firea.
Edilul șef al Capitalei spune că Municipalitatea dispune de 900 de locuri pentru persoanele fără adăpost și de 100 de locuri pentru victimele violenței domestice.
Gabriela Firea a făcut apel la toți cei cazați în centrele de carantină și în cele pentru oamenii străzii să aibă un comportament civilizat, să nu distrugă mobilierul și să nu îi jignească pe polițiști, pe asistenții sociali sau pe cei care deservesc respectivele facilități în care sunt cazați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.