O cometă spectaculoasă ar putea fi văzută în luna mai!

O cometă spectaculoasă va apărea pe cer, probabil, la sfârşitul lunii mai, spune cei de la Observatorul Mira, situat în Grimbergen.

Urmele sale luminoase vor putea fi văzute cu ochiul liber. Este cometa vorba despre cometa C/ 2019 Y4 Atlas, descoperită la sfârşitul lunii decembrie în cadrul proiectului Atlas din Hawaii.

Cometa, care este deja vizibilă cu un telescop de o anumită dimensiune, este relativ tânără. Orbita sa este foarte lungă şi ea nu s-a apropiat prea des de soare.

„Comportamentul său poate fi chiar mai imprevizibil decât al altor comete”, sugerează cu precauţie Philippe Mollet, din Mira.

El consideră totuşi că acest corp ceresc s-ar putea dovedi a fi foarte strălucitor. Cel mai bun moment pentru a-l observa ar trebui să fie în jurul datei de 23 mai, până la sfârşitul lunii.

„Cometa va rămâne încă destul de departe de soare fi atins aproape aproape maximul de luminozitate. Va fi încă destul de departe de soare pentru a nu se topi în crepuscul şi lumina lunii nu va interfera”, explică Philippe Mollet.

Cometa a părăsit constelaţia Ursa Mare pentru a se deplasa încet în cea a Girafei.

„Observatorii o descriu ca fiind destul de înceţoşată, fără nici o lumină pronunţată a nucleului. Dar va mai dura mai mult de o lună şi jumătate până când ea va atinge aspectul său cel mai strălucitor”, a mai spus expertul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.