COVID-19 în lume!

Aproape un milion 450 de mii de oameni sunt infectaţi în lume cu noul coronavirus, cu peste 80 de mii de decese. Este ultimul bilanţ anunţat de Universitatea de medicină „Johns Hopkins” din Statele Unite, care monitorizează evoluţia pandemiei.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii critică măsurile de relaxare anunţate de unele ţări, atrăgând atenţia că vârful pandemiei nu a fost atins. De altfel, organizaţia este ţinta criticilor lansate de preşedintele american, Donald Trump.

Peste Ocean, în Statele Unite, a crescut semnificativ numărul de îmbolnăviri. Sunt peste 400 de mii de persoane confirmate şi 77 de morţi, 13 doar în ultimeloe 24 de ore.

Veşti mai bune vin însă din Europa, unde Italia, cândva epicentru al pandemiei, nu a mai semnalat niciun deces. Rămân însă 136 de mii de persoane bolnave cu COVID-19, iar numărul morţilor este cel mai mare din lume – peste 17 mii.

În spitalele italiene pacienţii vor fi trataţi şi de medici români.

În Franta a fost depasit, ieri, pragul psihologic de 10 mii de morti, înregistrati în total, de la începutul epidemiei. În schimb, se mentine tendinta descrescatoarea a internarilor în spital a bolnavilor cu COVID-19.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.