Bilant Covid 19 in Europa!

SPANIA

Spania a înregistrat 19.478 de morţi de la începutul epidemiei noului coronavirus în ţară, a anunţat astazi Ministerul spaniol al Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 585 de morţi, a anunţat ministerul, care şi-a schimbat metodologia, cu scopul de a omogeniza datele trimise de către diverse regiuni, un lucru care a antrenat o modificare a datelor celor mai recente.

Acest bilanţ, care include persoanele tetstate pozitiv cu noul coronaviorus, este contestat de mai multe regiuni, care afirmă că alte mii de persoane au murit din cauza maladiei.

RUSIA

Rusia a anunţat astazi că a înregistrat 32.008 de contaminări cu covid-19, dintre care 4.070 în ultimele 24 de ore.

Este un nou record.

Moscova, principalul focar, urmează să atingă perioada de vârf peste două-trei săptămâni.

În total, 273 de persoane au murit, dintre care 41 în ultimele 24 de ore.

Primăria Moscovei şi-a exprimat joi îngrijorarea cu privire la faptul că moscoviţii nu respectă suficient de riguros izolarea impusă în capitală cel puţin până la sfârşitul lui aprilie.

BELGIA

Noul coronavirus a ucis peste 5.000 de oameni în Belgia, una dintre ţările din Europa cu un nivel mare al mortalităţii, au anunţat astazi autorităţile sanitare.

Cele 313 decese înregistrate în ultimele 24 de ore au crescut bilanţul la 5.163 de morţi în această ţară cu aproximativ 11,5 milioane de locuitori.

Jumătate dintre aceste decese – 2.586 – a fost înregistrată în aziluri de bătrâni.

GERMANIA

Bilanţul zilnic al contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 3.380 de cazuri,  a treia zi consecutiv.

Bilanţul total al contaminărilor a crescut la 133.830 de cazuri de la începutul epidemiei, a anunţat astazi Institutul de boli infecţioase Robert Koch.

Bilanţul deceselor din cauza covid-19 a crescut cu 299 de morţi în 24 de ore, la 3.868.

Însă acest bilanţ este mai mic decât în  Italia, Spania sau Franţa.

DANEMARCA

Guvernul danez a anunţat astazi o redeschidere parţială,  începând de luni,  a anumitor afaceri, precum saloane de coafură, institute de înfrumuseţare sau şcoli de şoferi, în vederea unei relaxări a izolării impuse la 12 martie în vederea unei opriri a răspândirii noului coronavirus în ţară.

Danemarca, una dintre primele ţări din Europa care au impus o izolare luna trecută, a început să redeschidă miercuri creşe, grădiniţe şi şcoli primare.

Frontierele ţării rămân însă închise, adunările sunt interzise şi nu s-a prevăzut, în acest stadiu, vreo dată în vederea redeschiderii barurilor, restaurantelor şi centrelor sportive.

Noul coronavirus a ucis 321 de oameni în Danemarca, o ţară în care bilanţurile deceselor şi al spitalizărilor din cauza covid-19 sunt în scădere de la începutul lui aprilie.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.