Masurile de relaxare a restrictiilor vor fi aplicate in functie de fiecare comunitate si de focare

Sursa foto: Agerpres/ Alex Micsik

Relaxarea restricțiilor în România va fi făcută atunci cand numărul de noi cazuri de coronavirus va fi în scădere, iar deciziile vor fi luate în funcție de fiecare comunitate în parte.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că NU se ia în calcul separarea vârstnicilor de familii, așa cum se propune într-un document al șefului Institutului Matei Balș, Adrian Ștreinu Cercel, citat de Digi 24.

Tătaru a mai spus că va exista un orar în care persoanele vârstnice să se relaxeze, iar reluarea activităților sportive sau deschiderea mall-urilor, ar urma sa aiba loc după două-trei luni.

Autoritatile estimeaza ca, in Romania, varful epidemiei de coronavirus va fi in urmatoarea saptamana, cand numarul total al cazurilor de imbolnavire ar putea ajunge la 14.000.

Autoritatile ar trebui sa gandeasca din timp o strategie pentru ridicarea restrictiilor si pentru reluarea activitatii, afirma președintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila.

El spune ca un astfel de plan trebuie discutat, evaluat si cunoscut de toata lumea pentru ca una dintre problemele cu care inca ne confruntam este lipsa de uniformitate a deciziilor de la nivel central sau local.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.