Arafat încă nu dă undă verde sportului

Raed Arafat secretar de stat în MAI, a vorbit despre situația sportului în România în plină criză de coronavirus. Acesta nu este foarte încrezător că Liga 1 se va relua în luna iunie.
Chiar dacă Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit ca Liga 1 să fie reluată în luna iunie, Raed Arafat este în continuare sceptic şi a tras un semnal de alarmă în ceea ce îi privește fotbaliștii din România.

Arafat susține că testele pentru coronavirus la care au fost supuși anumiți fotbaliști pot ieși negative, dar că a doua zi pot fi pozitive pentru că unii dintre ei pot să se afle în perioada de incubație.
„La acest moment, toate măsurile luate au un singur rol, iar acesta este oprirea răspândirii virusului. Indiferent că vine cineva și spune: «Noi facem acum cantonament, competiție și îi testăm pe toți. OK, îi testează astăzi. Nimeni nu știe dacă mâine persoanele sunt tot negative sau, dimpotrivă, pozitive. Sau poimâine!”

Secretarul de stat este de părere că fotbalul românesc trebuie să mai aibă răbdare aproximativ o lună.
„Foarte devreme de spus, la acest moment, dacă se pot relua pregătirile pe 15 mai! Foarte devreme! Nu putem estima acest lucru!
Rugămintea mea către populație și către sportivi și către toți este să mai aibă răbdare la acest moment. Să nu preseze pentru că presiunile nu vor rezolva nimic la acest moment!”, a mai precizat Raed Arafat pentru publicaţia Fanatik.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.