OMS: Noul coronavirus NU a fost produs în laborator!

Sursa foto: Inquam Photo

Organizaţia Mondială a Sănătăţii transmite că toate dovezile pe care le are la dispoziţie sugerează că noul coronavirus, apărut în China la sfârşitul anului trecut, provine de la animale şi nu a fost  produs în laborator.

Purtătorul de cuvânt al OMS, Fadela Chaib, a declarat în cadrul unei informări de presă la Geneva:

„Este foarte probabil că virusul este de origine animală. Nu este foarte clar, însă, cum a sărit virusul bariera speciilor şi a ajuns în organismul uman, dar „cu certitudine” a existat o gazdă animală intermediară.

Este foarte probabil că rezervorul ecologic al virusului sunt liliecii, dar trebuie cercetat şi descoperit modul în care virusul a ajuns de la lilieci la oameni”, a subliniat Fadela Chaib.

Institutul de Virusologie din Wuhan a respins zvonurile că virusul a fost sintetizat în laborator sau că s-a permis scăparea lui din laborator.

Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare contributor al OMS, următorii mari contributori fiind Fundaţia Gates şi Marea Britanie.

Bugetul OMS este finanţat în proporţie de 81% pentru următorii doi ani începând cu sfârşitul lunii martie, organizaţia având un buget bienal de 4,8 miliarde de dolari.

Profesorul Luc Montagnier, câştigător al Premiului Nobel pentru Medicină în 2008, a declarat într-un interviu acordat unui post de radio francez specializat în medicină şi sănătate că noul coronavirus este rezultatul manipulării.

”COVID-19 ar fi scăpat accidental dintr-un laborator chinez din Wuhan, unde se făceau studii pentru găsirea unui vaccin împotriva SIDA”, spune acesta.

Potrivit profesorului Montagnier, SARS-CoV-2 este un virus la care s-a lucrat în ultimul trimestru al anului 2019.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.