Campanie în sprijinul copiilor şi tinerilor vulnerabili afectaţi de COVID-19

Hope and Homes for Children lansează o campanie umanitară pentru a ajuta copii şi tineri din 13 cele mai afectate judeţe ale ţării cu alimente şi bunuri de strictă necesitate şi pentru a plăti lunar chirii pentru familii care riscă să fie evacuate din locuinţe.

„Românii care trăiesc astăzi în sărăcie resimt acut criza actuală: mulţi dintre ei şi-au pierdut orice sursă de venit, nu au acces la utilităţi, iar riscul lor de îmbolnăvire este foarte mare”, menţionează fundaţia.

Ştefan Dărăbuş, director regional Hope and Homes for Children, Europa Centrală şi de Sud, a declarat că, de la începutul stării de urgenţă în România, peste un milion de oameni şi-au pierdut, temporar sau definitiv, locul de muncă.

„Copiii, tinerii şi familiile din comunităţile sărace sunt cu atât mai expuşi riscului de marginalizare. Izolarea le-a adâncit greutăţile: familiile pe care le ajutăm şi-au pierdut singurele surse de venit, nu au alimente de bază sau medicamente ori sprijin pentru utilităţi, chirii sau întreţineri. Hope and Homes for Children România ajută de peste 20 de ani aceşti oameni, doar că acum ajutorul nostru şi al celorlalte organizaţii care îşi dedică activitatea categoriilor sociale vulnerabile devine o chestiune vitală”, a afirmat Dărăbuş.

Hope and Homes for Children precizează că are capacitatea să direcţioneze donaţiile obţinute în cadrul campaniei „Ajut din inimă” către aproape 500 de copii şi tineri din 13 cele mai afectate judeţe ale ţării şi familiile acestora. Nevoile urgente ale familiilor care trăiesc în sărăcie extremă sunt: achiziţia de alimente de bază, bunuri de strictă necesitate, medicamente şi produse de igienă, dar şi plata chiriei, plata cheltuielilor de întreţinere sau a utilităţilor.

Campania beneficiază de susţinere din partea ambasadorilor Fundaţiei Hope and Homes for Children România: jurnalista Amalia Enache, violonistul Alexandru Tomescu şi actorul Marius Manole, ale căror voci vor face auzit mesajul campaniei în spotul radio „Ajut din inimă”. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.