15 ani de la primul videoclip postat pe Youtube

Primul video de pe Youtube a fost încărcat la 23 aprilie 2005.

Cofondatorul Youtube, Jawed Karim, a postat un videoclip de 18 secunde intitulat „Me at the zoo” (Eu la grădina zoologică), relatează CNN.

A strâns peste 90 de milioane de vizualizări şi a rămas singurul videoclip de pe canalul lui Karim.

La un an după videoclipul „Me at the zoo”, Karim și ceilalți cofondatori ai platformei au vândut-o Google pentru 1,65 miliarde de dolari.

Astăzi, platforma are mai mult de două miliarde de vizite ale utilizatorilor logați în fiecare lună și peste un miliard de ore de conținut vizionat zilnic, potrivit Youtube.

Mai puțin cunoscut publicului, Jawed Karim este unul dintre cei trei fondatori ai platformei video YouTube, alături de Chad Hurley și Steve Chen. Cei trei au creat unul dintre cele mai vizitate site-uri din istorie.

Înainte de a crea YouTube, în 2005, Karim a fost unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai societății de plăți online PayPal.

După vânzarea YouTube, Karim a fondat în martie 2008, societatea Youniversity Ventures cu doi foști investitori de laPayPal, Kevin Hartz și Keith Rabois. Această societate este un fond pentru capital de risc, destinat susținerii ideilor de afaceri ale unor start-up-uri.

În afară de aceste date, nu se știu foarte multe lucruri despre Jawed Karim. Bărbatul a rămas foarte discret în privința vieții lui.

În 2018, și-a făcut o scurtă apariție pe canalul său de YouTube, care are aproape 800.000 de abonați.

Ultimul lucru care se știe despre el este că averea sa ar ajuge la aproape 140 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.