Klaus Iohannis: „Într-un spațiu gândit pentru depozit sau magazin s-a realizat practic un fel de spital”

Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Președintele României a vizitat Unitatea de Suport Medical „Bucureştii Noi”, alături de premierul Ludovic Orban și de șeful DSU, Raed Arafat.

Klaus Iohannis a ținut să mulțumesască tuturor celor implicați în această inițiativă: „Într-un spațiu gândit pentru depozit sau magazin , prin inițiativă privată, s-a realizat practic un fel de spital. Din capul locului, vreau să spun că apreciez foarte mult această inițiativă privată. Inițiatorii sunt firmele Auchan și Leroy Merlin, dar și multe alte firme, multe ONG-uri au venit în sprijin, au venit cu materiale, cu bani, cu muncă și au realizat această facilitate pe care am vizitat-o astăzi.

Sunt impresionat. Avem aici multe soluții noi, inovatoare și cred că cei care, din păcate vor avea nevoie de un loc aici, vor fi foarte mulțumiți de ceea ce găsesc.

Această facilitate va fi operată într-un parteneriat, firmele private și ONG-urile au amenajat totul, dar în practică Institutul Matei Balș, împreună cu IGSU, va gestiona tot ce se va întâmpla aici. Departamentul pentru Situații de Urgență a fost implicat în coordonare și în amenajare și va coordona în continuare și modul cum funcționează această facilitate în legătură cu celelalte.

Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat. Înțeleg că ceva similar se va găsi și în altă parte din țară. Sunt foarte bucuros că antreprenorii, ONG-urile, persoane private au înțeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această epidemie.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.