Urgențele  și  problematica SARS -Cov 2 gestionate permanent de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției

 

În ultimele 24 de ore, peste 5.000 de pompieri au fost la datorie pentru asigurarea răspunsului optim la solicitările venite din partea cetățenilor.

 

Misiunile de răspuns au fost acoperite cu peste 3.400 mijloace tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate.

 

Echipajele de salvatori au derulat 133 misiuni de stingere a incendiilor, 939 cazuri SMURD (937 misiuni pentru acordarea asistenței medicale de urgență și 2 misiuni de descarcerare), 19 misiuni de deblocare sau salvare, precum și 196 intervenții în sprijinul comunităților.

 

De asemenea, pentru gestionarea situațiilor apărute pe fondul infectării cu noul tip de coronavirus , pompierii salvatori au efectuat 565 misiuni de transport persoane către diverse unități spitalicești, centre de carantină și locații de izolare.

 

De asemenea, conform protocoalelor medicale specifice, au fost executate 300 misiuni de decontaminare a personalului și a tehnicii de intervenție, acțiuni obligatorii pentru asigurarea protecției echipajelor operative și a persoanelor afectate.

 

De la debutul acestei situații, efectivele IGSU au instalat 370 de corturi, la nivel național, destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spațiilor de carantină.

 

Pompierii salvatori rămân în continuare la datorie pentru acordarea sprijinului autorităților administrației publice locale și centrale, iar dinamica situațiilor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național și vor fi dispuse măsuri imediate, pentru optimizarea reacției la solicitările cetățenilor.

 

Răspunsul la urgentele medicale va fi asigurat de peste 400 echipaje SMURD , care încadrează autospeciale pentru transport victime multiple, ambulante de prim ajutor și terapie intensivă mobilă, motociclete SMURD și ambulante pentru transport neonatologic.

 

De asemenea, pentru eficientizarea intervențiilor, la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției ( CNCCI), gestionarea urgențelor și a problematicii Covid – 19, pe domeniile  de specialitate impuse,  va fi asigurata in regim operativ, 24 de ore din 24.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.